Kinderen  Er zijn 28 producten

Bedplassen bij een kind

Bedplassen bij een kind is een veelvoorkomend probleem waar veel ouders mee te maken krijgen. Het is een normaal onderdeel van de ontwikkeling van een kind, maar het kan stressvol zijn voor zowel de ouders als het kind zelf. Bedplassen kan worden veroorzaakt door verschillende factoren zoals een kleine blaas, diepe slaap...

Meer

Bedplassen bij een kind

Bedplassen bij een kind is een veelvoorkomend probleem waar veel ouders mee te maken krijgen. Het is een normaal onderdeel van de ontwikkeling van een kind, maar het kan stressvol zijn voor zowel de ouders als het kind zelf. Bedplassen kan worden veroorzaakt door verschillende factoren zoals een kleine blaas, diepe slaap, of langzame ontwikkeling van de blaascontrole.

Waarom bedplassen afleren bij kinderen

Het is belangrijk om bedplassen bij een kind, ook wel enuresis nocturna genoemd, af te leren om het zelfvertrouwen van het kind te vergroten en om eventuele stress of schaamte te verminderen. Er zijn verschillende hulpmiddelen die kunnen helpen bij het afleren van bedplassen, zoals sensorbroekjes bij jongens. Deze broekjes zijn voorzien van sensoren die afgaan zodra ze vocht detecteren, waardoor het kind wordt gewekt en naar het toilet kan gaan. Er bestaan uiteraard ook sensorbroekjes voor meisjes, zodat elk kind geholpen wordt. Een andere effectieve methode is TENS-neuromodulatie, een behandeling waarbij milde elektrische signalen worden gebruikt om de zenuwen in de onderrug te stimuleren en zo de blaasfunctie te verbeteren.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Bij Charco begrijpen we hoe moeilijk het kan zijn om bedplassen bij een kind aan te pakken. Daarom bieden we een breed scala aan producten die kunnen helpen bij het afleren van bedplassen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze producten en diensten. We kunnen u adviseren over de beste aanpak voor uw situatie en u helpen met het plaatsen van een bestelling voor producten die helpen tegen bedplassen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat uw kind droog en zelfverzekerd door het leven gaat.

Subcategorieën

 • Plaswekkers

  De beste oplossing tegen bedplassen - Zindelijkheidstraining ’s nachts met een plaswekker

  Een plaswekker kopen is een effectief hulpmiddel dat uw kind helpt om 's nachts droog te blijven. Elk kind verdient het om elke ochtend in een droog bedje wakker te worden. Bedplassen en incontinentie verhelpen zal de levenskwaliteit van het kind verbeteren. Op grond van een jarenlange ervaring bouwt Charco permanent verder aan een gamma producten, toestellen en behandelingstechnieken voor de aanpak van bedplassen..

  Bedplassen afleren met een plaswekker

  De plaswekker voor ‘s nachts heeft zeker bewezen efficiënt te zijn: tot 80% van de kinderen stopt met bedplassen door middel van een goede en gestructureerde plaswekkertraining. Het is belangrijk om te weten dat een plaswekker kopen een investering is in de toekomst van uw kind. Een urinealarm is een ander soort plaswekker die ook effectief kan zijn bij het aanpakken van bedplassen. Bij het gebruik van een urinealarm wordt een sensor in het ondergoed van het kind geplaatst die afgaat bij het detecteren van vocht. Het kind wordt dan gewekt door een alarm, waardoor het leert om wakker te worden wanneer het moet plassen.

  Uw kind is niet alleen

  Méér dan 25.000 patiënten werden reeds op een vakkundige en doeltreffende manier geholpen in hun zoektocht naar een juiste therapie voor bedplassen of enuresis nocturna. 15% van de kinderen is op vijf jaar niet droog ‘s nachts. Vanaf die leeftijd wordt er in naleving van medische instructies gestart met een zo kindvriendelijk mogelijke niet-medicamenteuze behandeling en wordt de stap naar het droog-zijn gezet. Een plaswekker huren in plaats van er een te kopen kan een goede optie zijn om te ontdekken of deze methode werkt voor uw kind. De plaswekkermethode is een bewezen techniek die helpt bij het afleren van bedplassen. Een ander hulpmiddel dat kan helpen bij bedplassen afleren is een plashorloge, dat even handig is als een urinealarm en op een gelijkaardige wijze werkt.

  Neem de stap naar droge nachten

  Bedplassen kan een stressvolle en frustrerende ervaring zijn voor zowel kinderen als hun ouders. Gelukkig zijn er hulpmiddelen die u kunt kopen, zoals de plaswekker en het urinealarm, die kunnen helpen om bedplassen bij uw kind af te leren. Wacht niet langer en neem de stap naar droge nachten voor uw kind met onze hulp. Plaats vandaag nog een bestelling voor een plaswekker of een urinealarm en start met de training. Neem contact met ons op als u nog bijkomende vragen heeft. Samen kunnen we werken aan een droge en zelfverzekerde toekomst voor uw kind door een plaswekker te kopen.

 • Dagwekkers

  De dagwekkertjes worden gebruikt om kinderen overdag het signaal te geven dat ze naar het toilet moeten gaan

 • TENS neuromodulatie

  TENS-neuromodulatie

  TENS-neuromodulatie, of ook wel TENS genoemd, is een behandeling die zonder bijwerkingen kan zorgen voor een meer stabiele blaas en een betere, groterevulling. Onze TENS-modules zijn bijzonder geschikt voor de therapie bij kinderen. Ze zijn gebruiks- en kindvriendelijk. Beschikbaar in analoge of digitale variant, met respectievelijk draaiknopjes of druktoetsen. .

  TENS-neuromodulatie als hulpmiddel bij bedplassen

  Een ander belangrijk onderwerp is bedplassen bij een kind. Dit is een veelvoorkomend probleem en kan voor zowel het kind als de ouders erg frustrerend zijn. Het is belangrijk om te weten dat bedplassen vaak vanzelf overgaat, maar er zijn ook hulpmiddelen en behandelingen die kunnen helpen, zoals onder andere de plaswekkermethode. Deze methode maakt gebruik van een plaswekker die afgaat zodra het kind begint te plassen, waardoor het kind wakker wordt en naar het toilet kan gaan. Ook TENS-neuromodulatie kan een effectieve behandeling zijn voor bedplassen bij kinderen. Door het gebruik van milde elektrische impulsen kan de TENS-module helpen bij de regulatie van de blaasfunctie en een vermindering van bedplassen. Het is een niet-invasieve en pijnloze behandeling die zowel thuis als in een klinische setting kan worden gebruikt.

  Schakel onze hulp in

  Het is belangrijk om te weten dat er geen one-size-fits-all oplossing bestaat voor bedplassen. Wat voor het ene kind werkt, werkt mogelijk niet voor het andere. Daarom is het belangrijk om verschillende opties te overwegen en te kijken wat het beste werkt voor uw kind. Als u geïnteresseerd bent om TENS-neuromodulatie voor uw kind te proberen, neem dan contact met ons op om een bestelling te plaatsen of voor meer informatie over deze behandeling.

 • Plashorloges

  Plashorloge

  Vindt uw kind het veel leuker om te spelen dan te plassen? Dat is logisch, maar uitstellen om te plassen kan onaangename gevolgen hebben. Een plashorloge is een handig hulpmiddel om uw kind overdag tijdig te laten drinken en plassen. Zo brengt u structuur in de dagindeling van uw kind. Daarnaast is het horloge ook ontworpen om kinderen en volwassenen te helpen om te gaan met plasproblemen, zoals bedplassen of incontinentie. Het horloge kan op verschillende tijden worden ingesteld om te trillen of een geluidssignaal af te geven, als herinnering om naar het toilet te gaan. Dit kan helpen om een regelmatig plaspatroon te creëren en kan uiteindelijk bijdragen aan een vermindering of volledig stoppen van bedplassen.

  Voordelen van een plashorloge

  Een van de grootste voordelen van een plashorloge gebruiken is dat het kan helpen bij de aanpak van enuresis nocturna, ook wel nachtelijk bedplassen genoemd. Door regelmatige herinneringen om naar het toilet te gaan, kan het plashorloge helpen om een gezond plaspatroon te creëren. Naast het plashorloge, kan ook gebruik worden gemaakt van een plaswekker; een apparaat dat een signaal afgeeft zodra er vocht wordt gedetecteerd. Absorberend ondergoed helpt dan weer om vocht op te vangen, mocht er toch een ongelukje gebeuren. Alle deze hulpmiddelen kunnen samen een effectief hulpmiddel zijn bij de aanpak van bedplassen.

  Meer informatie vragen

  Voor meer informatie over het plashorloge of andere hulpmiddelen bij plasproblemen, kunt u rekenen op Charco. Wij hebben jarenlange ervaring in het helpen van zowel kinderen als volwassenen bij de aanpak van plasproblemen en bieden een breed scala aan producten die een oplossing bieden. Neem vandaag nog contact met ons op om een bestelling te plaatsen of voor meer informatie over onze producten en hoe deze u kunnen helpen.

 • Incontinentie...

  Ons incontinentie ondergoed werd speciaal ontwikkeld voor de opvang van licht urineverlies. Voor jongens zijn er de boxer shorts in diverse kleuren en prints. Omdat deze niet te onderscheiden zijn van normaal ondergoed hoeft uw zoon zich niet langer te schamen bij het uitkleden!

 • Incontinentie...

  Ons incontinentie ondergoed werd speciaal ontwikkeld voor de opvang van licht urineverlies. Voor meisjes zijn er de slips in diverse kleuren en de hipster met hartjes. Omdat deze niet te onderscheiden zijn van normaal ondergoed hoeft uw dochter zich niet langer te schamen bij het uitkleden!

 • Incontinentie pyjama's

  "Onbezorgd slapen bij bedplassen?"

  Nooit meer een nat bed met deze unieke absorberende pyjama!

 • Incontinentie zwemkleding

  Modieuze zwemkleding voor jongens en/of meisjes met incontinentieproblemen