Plaswekker coaching

BEDPLASSEN AFLEREN DOOR MIDDEL VAN EEN PLASWEKKER & PROFESSIONELE BEGELEIDING

Als uzelf en uw zoontje of dochtertje vragende partij zijn en er aan een aantal basiscriteria voldaan wordt (o.a. de leeftijd) dan kan u op verschillende manieren aan een zindelijkheidstraining van uw kind beginnen. U kan dat doen op eigen initiatief en met wat 'tips & tricks' die u hier of daar gehoord hebt. Soms zijn die raadgevingen nuttig, maar vaak ook niet. Of u kan werken vanuit uw eigen ervaring bij een oudere broer of zus van uw kind. Alleen is ieder kind ander ...

Een plaswekker voor ‘s nachts kan een erg nuttige tool zijn om vlug droog te worden, in onze webshop vindt u de verschillende draadloze nacht- of plaswekkers die we daarvoor specifiek aanbieden. Voor vragen hierrond kan u steeds onze telefonische helpdesk contacteren.

Professionele begeleiding bij de zindelijkheidstraining van uw kind

Erg nuttig is onze begeleiding bij zindelijkheidstraining en daar valt heel wat van op te steken. In de eerste plaats voor het kind zelf, maar natuurlijk ook voor u als ouder. Zo’n begeleide plastraining bestaat uit een eenmalige informatieve sessie waarbij de ouders en vooral het kind op een begrijpelijke en kindvriendelijke manier heel wat meer te weten komen over bedplassen en hoe je het met een plaswekker kunt afleren. Zo gaat u bijvoorbeeld alvorens met de training te starten samen met uw kind thuis oefenen met de nachtwekker. Het verloop van de zindelijkheidstraining wordt stap voor stap uitgelegd, waardoor het kind sneller en beter met de plaswekker zal omgaan en dus ook makkelijker leren “luisteren” naar de blaasprikkel, ook tijdens de slaap. We noemen dit cognitieve conditionering.

Op onze webshop vindt u ons leuk geïllustreerd kinderboekje, waarin op een begrijpelijke en vooral kindvriendelijke manier de verschillende indicaties worden voorgesteld. Ook de wekkerkalender met spook-stickertjes en het “plas- en drinkschema” zijn bijzonder handig en motiverend, om vooruitgang en resultaten bij te houden.

Begeleiding via telefoon & via uw arts

Omdat een droogtraining of plaswekkertraining inderdaad een tijdelijke inspanning en een stukje motivatie vergt van zowel het kind als de ouder, kunnen wij ook een regelmatige telefonische opvolging van de training voorzien, zodat de behandeling al dan niet kan worden bijgestuurd. Daardoor kan onnodige en te vermijden langdurige behandeling voorkomen worden.

Ook uw arts blijft betrokken. Wanneer dat wordt gewenst, wordt er een opstartverslag aan de dokter verstuurd, zodat de structuur en opvolging gegarandeerd zijn. Wanneer we op relatief korte termijn geen afdoend resultaat behalen met de plastraining is het raadzaam dat verslag terug te koppelen aan de geneesheer voor verder advies.

Contacteer ons gerust indien u meer info wil over het afleren van bedplassen bij uw kind.