64,95€ incl. btw

69,95€ incl. btw

-5,00€

Dit mooie horloge is een handig hulpmiddel om uw kind overdag tijdig te laten plassen. Wanneer u er zelf niet bij bent - bvb. op school - krijgt uw kind op regelmatige en door u bepaalde tijdstippen een signaal om te drinken en/of plassen.

Model in blauw met mogelijkheid tot 12 alarmen per dag.

Meer details

  • 12 alarmen
Delen

Plashorloge kopen?

Dit plashorloge heeft 12 settings en is voorzien van zowel een auditief als een trilalarm. Het kan uiteraard als een gewoon uurwerkje gedragen worden. Het wordt ingezet als conditionering, om vooraf toiletbezoek te programmeren, te herinneren aan de drinkbeurt overdag  of om op vastgestelde tijdstippen medicatie in te nemen. 

Afgebeeld model van het plashorloge : volledig blauwe uitvoering,  armbandje met klassieke gespsluiting eveneens geschikt voor kleine kinderen.

Wat is het nut van een plashorloge?

Een plas- en trilhorloge fungeert als hulpmiddel bij zindelijkheidstraining overdag. Tal van oorzaken kunnen aan de basis liggen van broekplassen gedurende de dag. Dit kan een medische oorzaak hebben maar evengoed veroorzaakt worden door uitstelgedrag. Het is dan ook belangrijk steeds vooraf advies te vragen bij uw arts of andere begeleider.

In een aantal gevallen zijn kinderen goed geholpen wanneer ze er op regelmatige basis aan worden herinnerd naar het toilet te gaan. Het plashorloge is daarbij een uitstekend hulpmiddel. Via een geluidsalarm of een discreet trilalarm (bij dit horloge programmeerbaar tot 12 alarmen per dag) wordt het kind er op geprogrammeerde tijden aan herinnerd dat het tijd is om naar de WC te gaan, eventueel medicatie te nemen, te drinken, enz. , zonder dat de ouder daarbij aanwezig moet zijn. Zo kunt u op eenvoudige wijze een structuur aanbieden aan het kind om het zo te helpen zindelijk te worden.

Heeft uw kind een zindelijkheidsprobleem? Bedenk dan dat een goede motivatie van het kind steeds een belangrijke rol speelt. Beperk u dus niet tot externe hulpmiddelen, minstens even belangrijk is dat uw kind een goede begeleiding krijgt. Prijs je kind wanneer je merkt dat er verbetering zichtbaar is en geef ook een kleine beloning wanneer het een bepaald doel bereikt. Duurt het te lang eer je kind zindelijk wordt? Laat het niet aanslepen maar consulteer een arts!

Type horlogeOmtrek pols# alarm momentenTril alarmGeluid alarmSpat waterdicht
Vibra 12 zwartv.a. 11,4 cm12janeenee
Vibra 12 lilav.a. 12,1 cm12jajaja
Vibra 12 witv.a. 12,7 cm12jajaja
Vibra 12 blauwv.a. 14 cm12jajaja
Vibra 12 rozev.a. 14 cm12jajaja
Vibra 12 oranjev.a. 14 cm12jajaja

Bekijk ook deze producten