29,95€ incl. btw

Dit digitale plashorloge is tegelijk hip en nuttig om regelmaat te brengen in het dagritme van uw kind. Het silicone polsbandje is geschikt voor een pols vanaf 14 cm (ongeveer 8 jaar)  en kan eenvoudig omgewisseld worden naar een andere kleur.

Model in effen grijs, met mogelijkheid tot 7 trilalarmen per dag (geen geluidsalarm). Werkt zonder batterij (opladen via USB-kabel).

Meer details

  • 7 alarmen
Delen

Plashorloge kopen?

Dit digitale plashorloge oogt bijzonder eigentijds. Uw kind kan het gebruiken als gewoon horloge en u kan er tot 7 alarmen per dag in programmeren om hen eraan te herinneren regelmatiger te drinken en te plassen. 

Het horloge wordt opgeladen via een meegeleverde USB-connector (laadtijd 1 uur) waarna de batterij tot 1-3 dagen meegaat (afhankelijk van hoe intensief het wordt gebruikt). Om het horloge te programmeren volgt u de bijgeleverde instructies. Bij sommige modellen lukt installatie via onze software op uw PC en kan het dan instellen via de PC (zie tabblad 'downloaden)

 Een plashorloge is een handig, nuttig en leuk hulpmiddel om bepaalde activiteiten van uw kind overdag goed te organiseren.

Het wordt vooral gebruikt om regelmatig op vooraf geprogrammeerde tijdstippen te gaan plassen. Maar ook drinken of medicijn nemen kunnen daartoe behoren.

  • trilalarm (geen geluidsalarm)
  • tot 7 dagelijkse alarmtijden
  • elk alarm kan apart worden ingesteld
  • te programmeren via het horloge zelf of via de PC voor sommige modellen (niet compatibel met MAC)
  • Voornaamste gebruiksmodi: Tijdsweergave en alarmweergave. De stappenteller is een extraatje.
  • De horloges zijn spatwaterdicht (zwemmen, baden en onderdompeling in vocht vermijden)

Wat is het nut van een plashorloge?

Een plashorloge fungeert als hulpmiddel bij zindelijkheidstraining overdag. Tal van oorzaken kunnen aan de basis liggen van broekplassen gedurende de dag. Dit kan een medische oorzaak hebben maar evengoed veroorzaakt worden door bvb. uitstelgedrag. Het is dan ook belangrijk steeds vooraf advies te vragen bij uw arts of andere begeleider.

In een aantal gevallen zijn kinderen goed geholpen wanneer ze er op regelmatige basis aan worden herinnerd naar het toilet te gaan. Het plashorloge is daarbij een uitstekend hulpmiddel. Via een discreet trilalarm (bij dit horloge programmeerbaar tot 7 alarmen per dag) wordt het kind er op vooraf ingestelde tijden aan herinnerd dat het tijd is om naar de WC te gaan, eventueel medicatie te nemen, te drinken, enz. , zonder dat de ouder daarbij aanwezig moet zijn. Zo kunt u op eenvoudige wijze een structuur aanbieden aan het kind om het zo te helpen zindelijk te worden.

Heeft uw kind een zindelijkheidsprobleem? Bedenk dan dat een goede motivatie van het kind steeds een belangrijke rol speelt. Beperk u dus niet tot externe hulpmiddelen, minstens even belangrijk is dat uw kind een goede begeleiding krijgt. Prijs je kind wanneer je merkt dat er verbetering zichtbaar is en geef ook een kleine beloning wanneer het een bepaald doel bereikt. Duurt het te lang eer je kind zindelijk wordt? Laat het niet aanslepen maar consulteer een arts!

software plashorloge

Met dit programma kunt u het digitaal plashorloge eenvoudig programmeren vanaf uw PC

Downloaden (2.5M)

Bekijk ook deze producten